متخصص طب سنتی گفت:شیره انگور آرامبخش بوده و برطرف کننده ضعف عمومی بدن، مفید در درمان بیماری های فصل سرد، کمک به رشد کودکان است؛ ضمن اینکه نوشیدن شربت شیره انگور همراه با کمی پودر زعفران برای ضعف اعصاب مفید است.
به گزارش فارس،علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی در باره خواص «شیره انگور»، اظهار داشت: شیره انگور عصاره ناب و پرخاصیت میوه انگور است که طبیعت گرم و تر داشته، خاصیت انرژی زایی خوبی دارد و خوراکی مناسب برای فصل سرما یعنی پاییز و زمستان است.
وی ادامه داد: این فرآورده شگفت انگور حاوی ویتامین های ای، بی، سی، آهن، منیزیم، فسفر و کلیسیم بوده و برای رفع کم خونی به ویژه فقر آهن بسیار مفید است.
یارقلی خاطرنشان کرد: از خواص دارویی شیره انگور می توان به مواردی چون ضد چین و چروک بودن پوست، برطرف کننده کک و مک و لکه های پوستی، شیرافزا و افزاینده قوت شیر مادر، چاق کننده، مقوی عمومی بدن، دافع اوره و بقایای غذاها از معده و روده اشاره کرد.
این متخصص طب سنتی با اشاره به خواص دیگر شیره انگور، اظهار داشت: شیره انگور آرامبخش بوده و برطرف کننده ضعف عمومی بدن، مفید در درمان بیماری های فصل سرد، کمک به رشد کودکان است؛ ضمن اینکه نوشیدن شربت شیره انگور همراه با کمی پودر زعفران برای ضعف اعصاب مفید بوده و رفع کننده غم و اندوه و افسردگی است.
وی با اشاره به پرهیز از افراط در مصرف شیره انگور، افزود: افراط در مصرف انگور به خصوص در افراد گرم مزاج ممکن است باعث غلیظ شدن صفرا، افزایش حرارت بدن، سردرد، جوش و آکنه شود.
یارقلی خاطرنشان کرد: همچنین توصیه می شود صاحبان مزاج گرم، افرادی که فعالیت بدنی کم دارند و افراد چاق و مبتلایان به دیابت در مصرف شیره انگور محتاط باشند.
متخصص طب سنتی گفت: آنتی اکسیدان زیاد موجود در چای سبز باعث کاهش خطرات ابتلا به انواع سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، کاهش چربی خون، چربی سوزی و جلوگیری از سکته های مغزی و رفع خستگی می شود.
به گزارش فارس،علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی درباره «خواص چای سبز»،گفت: گیاه چای سبز و چای سیاه یکی هستند و تفاوت در روش فرآوردی آنهاست؛ به طوری که چای سبز بدون فرایند تخمیز تولید می شود که این امر موجب حفظ محتوای ترکیبات آنتی اکسیدانی آن تا 6 برابر چای سیاه است.
وی ادامه داد: همین آنتی اکسیدان باعث کاهش خطرات ابتلا به انواع سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، کاهش چربی خون، چربی سوزی و جلوگیری از سکته های مغزی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش جوش و آکنه، رفع خستگی، دفع سموم بدن و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها می شود.
این متخصص طب سنتی بیان داشت:طبیعت چای سبز گرم و خشک است؛ قابض بوده و مصرف بیش از حد آن سبب یبوست مزاج می شود.
یارقلی ابراز کرد: توصیه می شود زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به زخم معده، مشکلات قلبی فشار خون، مشکلات کلیوی و پرکاری تیروئید، کودکان و نوجوانان و افراد کم خون در نوشیدن آن احتیاط کنند.
وی متذکر شد: زیرا مصرف بیش از حد چای سبز موجب بروز عصبانیت، بی خوابی، بی قراری، تنگی نفس های اضطرابی، کم خوابی و تپش قلب می شود.
شاید تا به حال از زبان برخی افراد شنیده باشید که با یک درد شدید و غیرقابل تحمل در ناحیه شکم که چیزی شبیه به معده درد ناشی از مسمومیت گوارشی بوده به اورژانس مراجعه کرده اند اما براساس تجویز پزشک با سونوگرافی شکم، علت درد وجود لجن یا سنگ های صفراوی در کیسه یا مجرای صفرا گزارش کرده باشند.
به گزارش جام جم، از دیدگاه طب رایج، علل ایجاد سنگ های صفراوی و راه پیشگیری و درمان آن در منابع مختلف مطرح شده است اما برای این که دیدگاه طب سنتی را در این زمینه جویا شویم و با تدابیر تغذیه ای و اثربخشی داروهای گیاهی آشنا شویم با دکتر مرضیه اعلی زاده، پزشک متخصص طب سنتی گفت وگو کرده ایم.
سنگ کیسه صفرا از شایع ترین بیماری هاست که مبتلایان به آن ممکن است علائم مختلف گوارشی را تجربه کنند. بیشتر از ۲۰ درصد افراد مبتلا به سنگ های صفراوی، علامت دار یا دچار عوارض می شوند. سنگ های صفراوی در داخل کیسه صفرا یا مجاری صفراوی رشد کرده و می توانند بدون علامت یا علامت دار باشند. تشخیص براساس علائم بالینی و سونوگرافی شکم است. از عوارض مهم و تهدیدکننده سنگ کیسه صفرا، التهاب حاد کیسه صفرا، کلانژیت حاد و پانکراتیت صفراوی است. در قالب دارو از اسیدهای صفراوی در برخی موارد برای حل کردن سنگ ها استفاده می شود. این داروها می توانند عوارض گوارشی ایجاد کنند و معمولا پس از قطع درمان، احتمال عود سنگ زیاد است.
هضم چربی با صفرا
صفرا در کبد تولید و به کیسه صفرا راه یافته و در آنجا ذخیره می شود. بعد از خوردن غذا، کیسه صفرا منقبض و صفرا به داخل روده می ریزد تا به هضم غذا کمک کند. در حقیقت صفرا باعث افزایش قدرت هضم به خصوص چربی ها می شود. در صورت تشکیل سنگ صفرا گاهی پزشک راهی جز جراحی و برداشتن کیسه صفرا ندارد. معمولا با برداشتن کیسه صفرا تمایل به ایجاد سنگ بسیار کم و حتی از بین می رود. در حال حاضر در طب رایج، برداشتن کیسه صفرا از طریق لاپاراسکوپی، درمان استاندارد برای حذف سنگ های صفراوی علامت دار است. در بیماران مبتلا به سنگ کیسه صفرا که بدون علامت هستند مدیریت انتظار، مناسب ترین انتخاب است و باید منتظر بود و دید تا علائم بیمار به کدام سمت می رود.
علت تشکیل سنگ صفرا از دیدگاه طب سنتی
در طب سنتی علت تشکیل سنگ های صفراوی، وجود خلط زیاد و غلیظ در بدن است. اگر مقدار این خلط کم یا خیلی غلیظ نباشد، اسلاج یا لجن صفراوی به وجود می آید. از دیگر علل مهم تولید سنگ صفرا، چاقی، جنس زن، افزایش سن، سردی مزاج و تنگی مجاری صفراوی را می توان نام برد. بی تحرکی نیز یکی دیگر از علل مهم است. بیماری سنگ کیسه صفرا به تعامل پیچیده بین عوامل ژنتیک، سبک زندگی و رژیم غذایی بستگی دارد. اضافه وزن، افزایش چربی ها و مقاومت به انسولین با افزایش بروز سنگ کیسه صفرا مرتبط است.
تشکیل صفرای اشباع شده از کلسترول در کبد، عامل پیش نیاز برای تشکیل سنگ های صفراوی است. عامل مهم دیگر میزان غلظت کلسیم صفرای موجود در کیسه صفراست. سنگ صفرا یک هسته مرکزی از نمک های کلسیم دارد و اطرافش هم کلسترول یا بی کربنات کلسیم وجود دارد. در مطالعات نشان داده شده است که تغذیه حیوانات با مقدار زیادی کلسیم، باعث افزایش ریسک تشکیل سنگ های صفراوی شده است. همچنین افزایش میزان محتوای چربی صفرا در تشکیل سنگ های صفراوی به خصوص نوع کلسترولی نقش دارد. بعضی از مواد غذایی خاص به عنوان عوامل خطرساز یا محافظت کننده در ارتباط با تشکیل سنگ کیسه صفرا مدنظر است.
پرهیز از مصرف غذاهای غلیظ و دیر هضم
در درجه اول باید از پرخوری و درهم خوری پرهیز کرد. همچنین درمان سوء هاضمه در اولویت است. خوردن مواد غذایی غلیظ مانند شیر، پنیر به خصوص تازه، گوشت های غلیظ مانند گوشت شتر و گاو و ماهی، شیر برنج، هریسه، کله پاچه، فالوده های لزج، نان فطیر، رشته، کشک، حلوا و میوه های خام و دیرهضم می توانند در ایجاد سنگ های صفراوی تاثیر داشته باشند به خصوص اگر قدرت هضم فرد ضعیف باشد. بد نیست بدانید ضعیف بودن هضم، خود عامل بسیار مهمی در ایجاد سنگ است.
از پرهیزهای دیگر، مصرف نکردن ترکیب آرد و نشاسته و ترکیب شیر و برنج با هم است. همچنین بادمجان و تخم مرغ خیلی پخته شده نیز در ایجاد سنگ دخالت دارند. ورزش بلافاصله یا به مدت کوتاهی پس از غذا از مواردی است که پرهیز از آن به افراد توصیه می شود. پیروی از برنامه های غذایی که با افزایش مصرف انرژی با قندهای تصفیه شده به خصوص مواد غذایی حاوی شکر همراه با آرد سفید و غذاهای شیرین، مصرف چربی و فروکتوز بالا، فیبر و ویتامینC کم و فست فود همراه هستند، خطر تشکیل سنگ کیسه صفرا را افزایش می دهند. بیماری سنگ کیسه صفرا با رژیم غذایی حاوی گوشت زیاد به طور معناداری مرتبط است. افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا باید تا حد امکان از مصرف چربی ها پرهیز کنند.
غذاهای لطیف در حجم کم به دفعات
از دیدگاه طب سنتی، قدم اول این است که علت به وجود آمدن سنگ را از بین برده و بعد اقدام به پاکسازی بدن شود. از غذاهای سریع الهضم و لطیف البته براساس مزاج و متناسب با هر فرد استفاده شود. اگر بدن ضعیف است از غذاهای زود هضم مانند گوشت مرغ، گوشت بره، بزغاله و تخم مرغ عسلی و امثال آن استفاده شود. اگر فرد قوی است بهتر است حجم غذا را کم و خوراکی هایی مانند ماش، اسفناج، سوپ جو و نخودآب استفاده کند.
کرفس و شوید نیز در تقویت هضم موثر هستند. مصرف چربی های غیراشباع، فیبر، روغن زیتون، امگا ۳ و مصرف پروتئین گیاهی و مکمل های ویتامینC در پیشگیری از این بیماری نقش محافظتی دارند. برای برطرف شدن یبوست در مبتلایان باید اقدام شود. ورزش معتدل قبل از غذا و ماساژ بدن و روغن مالی توصیه می شود.
اثر داروهای گیاهی در درمان سنگ صفرا
شکستن و خارج کردن سنگ از طریق داروهای گیاهی می تواند مؤثر باشد. البته استفاده از داروهای گیاهی براساس مزاج فرد و بیماری های زمینه ای از فردی به فرد دیگر متفاوت است. پس سعی کنید از خوددرمانی یا مراجعه به افراد غیرمتخصص پرهیز کنید. در درد شدید ناشی از سنگ صفرا قبل از هر اقدام، تسکین درد در اولویت درمانی قرار دارد. بنابراین به صلاحدید پزشک گاهی فصد اولین اقدام درمانی است تا از عوارض احتمالی ناشی از التهاب کیسه صفرا جلوگیری شود. در طب رایج و سنتی، اساس پیشگیری اولیه در ایجاد سنگ های صفراوی تغییر سبک زندگی است. کمیت و کیفیت تغذیه و میزان تحرک بدنی مهم ترین عامل در پیشگیری از ایجاد سنگ صفراست. از آنجا که اصلاح چرخه خواب و بیداری و کنترل استرس ها اثر بسیار مهمی بر تنظیم سیستم های بدن دارد این مهم نیز باید مدنظر پزشکان و بیماران قرار گیرد.
با داروهای گیاهی و طبیعی می توان با عفونت ادراری که به دلایل مختلف رخ می دهد مبارزه کرد.
گیاهان در بدن انسان معجزه می کنند. آن ها در درمان های مختلف از جمله بیماری هایی مانند انواع مختلف سرطان گرفته تا سرماخوردگی، تاثیرگذار هستند. پس ترکیبات گیاهی در مقابله با عفونت های دستگاه ادراری هم موثر خواهند بود. عفونت ادراری یک موقعیت بسیار استرس زا برای بدن انسان است و هر کسی که تا به حال به این بیماری مبتلا شده باشد، مشکلات آن را می داند. با مصرف دمنوش گیاهی ضد عفونت ادراری، می توانید بیماری ها را تسکین داده و مجاری ادراری را التیام ببخشید.
عفونت ادراری چیست؟
عفونت دستگاه ادراری بیشتر با عفونت مثانه همراه است. این یک بیماری جدی است که باید در اسرع وقت درمان شود؛ در غیر این صورت می تواند بر کلیه ها تاثیر بگذارد و منجر به عوارض مختلفی شود. هنگامی که کلیه ها عفونی می شوند، آسیب دائمی به کلیه ها می تواند رخ دهد که درمان آن بسیار دشوارتر از عفونت دستگاه ادراری است.
در عفونت ادراری ادرار به مقدار کم تولید می شود. معمولاً کدر و دارای بوی بسیار نامطبوع و حتی در مواردی خونی است. عفونت های دستگاه ادراری در زنان شایع تر از مردان است. اکثر عفونت های دستگاه ادراری را می توان به طور طبیعی درمان کرد و نیازی به مراقبت پزشکی ندارد. شما باید به موقع عکس العمل نشان دهید و راه های پیشگیری و درمان آن را به کار ببرید.
تهیه چای و دمنوش از گیاهان موثر در برابر عفونت ها و مصرف منظم آن نیز می تواند در این فرآیند مفید باشد. اگر مشکوک به عفونت هستید، بهتر است با یک متخصص مجاری ادراری مشورت کنید.
علل عفونت مجاری ادراری
به طور کلی، عفونت توسط باکتری هایی ایجاد می شود که موفق می شوند از دیگر نقاط بدن به دستگاه ادراری برسند. آن ها در داخل بدن تکثیر می شوند و عملکرد دستگاه ادراری را مختل می کنند. در نتیجه تکرر ادرار و نیاز به دفع احساس می شود، حال آن که دفع ادرار بسیار کم و همراه با سوزش و درد است.
سیستیت شایع ترین شکل عفونت است و به وجود و تاثیر منفی باکتری در مثانه اشاره دارد. شایع ترین علائم عبارتند از درد هنگام ادرار، افزایش میل به ادرار کردن، حالت تهوع و استفراغ.
باکتری ها می توانند به روش های مختلف وارد محیط استریل دستگاه ادراری شوند. انتقال باکتری ممکن است گاهی از طریق رابطه جنسی، ژنتیکی و استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها اتفاق بیفتد. در این حالت ممکن است سیستم ایمنی بدن از مبارزه کافی با باکتری ها جلوگیری کند. اگر مایعات کافی ننوشید، باکتری ها سریع تر از طریق دستگاه ادراری شما حرکت می کنند. با مصرف آب و چای کافی می توانید بهبودی خود را تسریع ببخشید.
اثرات دمنوش گیاهی در برابر عفونت های مجاری ادراری
برای عفونت های دستگاه ادراری، بهتر است سبزیجات، میوه ها و دیگر گیاهان به شکل چای مصرف شوند. بنابراین، هم کمبود مایع قابل جبران است و هم می توان درمان را به طور کاملا طبیعی پشتیبانی کرد. انواع مختلفی از دمنوش ها برای درمان عفونت ادراری وجود دارد که انتخاب هر یک از آن ها با توجه به نوع عفونت شما متفاوت خواهد بود. به عبارت دیگر مصرف آن ها بستگی به علائم شما دارد.
دمنوش های گیاهی بسیار مقرون به صرفه و آسان برای استفاده هستند؛ اما اگر پس از مصرف آن احساس بهتری نداشتید، برای تعیین درمان مناسب با پزشک متخصص مشورت کنید.
دمنوش ها هر یک از گیاهان یا میوه های خشک متفاوت تهیه می شوند. با اضافه کردن آب جوش به آن ها، عصاره و طعم آن ها وارد آب می شود و با نوشیدن ناراحتی را در شما از بین می برد. بسته به گیاهانی که استفاده می شوند، چای ها می توانند طعم ناخوشایندی داشته باشند؛ بنابراین اگر نمی توانید آن ها را تحمل کنید، از شیرین کننده های طبیعی مانند عسل استفاده کنید. مهمترین و موثرین دمنوش های گیاهی ضد عفونت ادراری عبارتند از:
دمنوش ریشه گل ختمی یک دمنوش گیاهی ضد عفونت ادراری
گل ختمی عملکرد باکتری ها را کاملاً کنترل می کند. همچنین قادر است از گسترش عفونت به سایر اندام ها جلوگیری کند. از آن برای سم زدایی مثانه و التیام مجاری ادراری آسیب دیده استفاده می شود که منجر به افزایش تولید ادرار هم می شود. این گیاه یا گل همچنین اثر آرامش بخش بر روی اندام های آسیب دیده ناشی از باکتری ها دارد.
برای تهیه این دمنوش یا چای، ۲ قاشق غذاخوری ریشه گل ختمی و ۲۰۰ میلی لیتر آب داغ کافی است. بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس بنوشید. می توان آن را گرم یا سرد نوشید و طعم آن را با یک قاشق چای خوری عسل تقویت کرد. برای دریافت نتایج مثبت، نوشیدن ۲-۳ بار در روز توصیه می شود.
دمنوش توس
برگ درخت توس دارای خواص ادرارآور قوی است. در برابر التهاب کلیه عالی است و دفع ادرار را تسریع می کند. سرشار از ویتامین های C و E، کلسیم و تانن است. اگر مشکلات قلبی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. برای تهیه دمنوش آن، یک قاشق چایخوری برگ خشک توس و ۲۰۰ میلی لیتر آب جوش کافی خواهد بود. روی برگ های خشک خرد شده آب داغ بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه صاف کنید و روزانه بین وعده های غذایی حداکثر تا ۴ لیوان در روز بنوشید. بعد از یک لیوان چای توس حتما یک لیوان آب بنوشید.
دمنوش بابونه بهترین دمنوش گیاهی ضد عفونت ادراری
بابونه همه کاره برای مجاری ادراری نیز مفید است. عصاره های موجود در این گل با باکتری هایی که به مجاری ادراری حمله می کنند، مبارزه می کند. نقش اصلی آن آرام کردن و آرامش سیستم عصبی و آرام کردن اثرات عفونت در بدن است.
برای تهیه دمنوش بابونه کافی است که یک قاشق چایخوری گل بابونه خشک و ۲۵۰ میلی لیتر آب داغ را با هم مخلوط کنید. سپس روی آن را ببندید، ۱۰ دقیقه بگذارید و صاف کنید و بنوشید.
دمنوش جعفری
جعفری در فرآیند سم زدایی بسیار عالی است. این سبزی همچنین در از بین بردن باکتری هایی که دستگاه ادراری را آلوده می کنند و عملکرد کلیه ها و مثانه را مختل می کنند، بسیار عالی است.
برای تهیه دمنوش جعفری، ۲ قاشق چایخوری برگ جعفری تازه و ۲۰۰ میلی لیتر آب کافی است. جعفری تازه خرد شده را در آب جوش بریزید. بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. در حالی که گرم است صاف کنید و بعد از هر وعده غذایی بنوشید.
دمنوش دانه کدو تنبل
این چای در مبارزه با عفونت های مجاری ادراری فوق العاده است. برای بیماری های کلیوی مانند سنگ کلیه توصیه می شود. این چای به ویژه در از بین بردن باکتری اشریشیا کلی موثر است. برای تهیه این دمنوش یا چای ۱۵ عدد تخمه کدو تنبل خشک و ۱ لیتر آب سرد کافی است. مخلوط را بر روی آتش قرار دهید تا به جوش بیاید و هر روز صبح ناشتا بنوشید.
دمنوش چهارگانه مخلوط
این مخلوط بسیار موثر است و همه این گیاهان در کنار هم نوشیدنی با فایده خاصی را تشکیل می دهند. برای تهیه ۱ قاشق ریشه بیدمشک، ۱ قاشق ریشه قاصدک، ۱ قاشق رازک، ۱ قاشق برگ گزنه و ۷ لیوان آب کافی است. ریشه های خرد شده بیدمشک و قاصدک را به ۴ فنجان آب اضافه کنید. آب را بجوشانید، سپس حرارت را کم کنید و ۳۰ دقیقه دیگر بجوشد. سه لیوان آب باقیمانده را در طول جوشیدن اضافه کنید. سپس بقیه مواد را در مقادیر مشخص شده اضافه کنید. بگذارید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند. این دمنوش را سرد می نوشند و طعم آن تلخ و قوی است، بنابراین می توانید آن را با مقدار بسیار کمی عسل شیرین کنید.
دمنوش زغال اخته
در مبارزه با عفونت های ادراری، اغلب آب زغال اخته توصیه می شود. تهیه دمنوش آن راه حل بسیار بهتری است. زغال اخته سرشار از ویتامین C است و به خوبی از عفونت ها پیشگیری می کند. از چسبیدن باکتری ها به دیواره های مثانه و گسترش عفونت جلوگیری می کند. برای نتیجه سریع می توانید آن را ۲ یا ۳ بار در روز بنوشید.
دمنوش ابریشم ذرت
ابریشم ذرت به طور کلی به عنوان ابزاری برای کاهش یا از بین بردن کامل مشکلات سلامت دستگاه ادراری شناخته می شود. حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و عناصر مفید است که به طور موثر عوامل عفونت را از بین می برد. اثر ضد التهابی دارد و تورم ناشی از عفونت را کاهش می دهد. می تواند علائمی مانند ادرار دردناک را تسکین دهد. جریان ادرار را افزایش دهد و در نتیجه اثر باکتری ها را از بین ببرد. برای تهیه ۱ قاشق ابریشم ذرت خشک و ۲۰۰ میلی لیتر آب کافی است. ابریشم ذرت را به مدت سه دقیقه در آب بجوشانید و بگذارید خنک شود. قبل از نوشیدن نخ ها را صاف کنید. مقادیر توصیه شده برای مصرف ۱ تا ۳ لیوان در روز می باشد.
دمنوش تمشک و قاصدک
تمشک حاوی ترکیبی به نام تانن است که التهاب بافت های اپیتلیوم را تشدید می کند. می تواند سبب دفع سموم از بدن شود. همچنین این میوه، باکتری های موجود در دستگاه ادراری را از بین می برد. قاصدک، از طرف دیگر، عملکرد صحیح کلیه ها و مثانه را تضمین می کند. ترکیب این گیاهان برای از بین بردن باکتری های عامل عفونت کاملاً مؤثر است.
برای تهیه ۱ قاشق غذاخوری تمشک خشک، ۱ قاشق چایخوری ریشه قاصدک و ۲۰۰ میلی لیتر آب کافی است. مخلوط را در یک لیوان بریزید. روی آن آب داغ بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. صاف کرده و گرم بنوشید. مصرف آن دو بار در روز توصیه می شود.
افراد مبتلا به عفونت ادراری باید مثانه را به طور منظم با نوشیدن آب فراوان شست و شو دهند. برای این منظور، مصرف حداقل ۲ لیتر مایعات به خصوص آب ولرم در روز توصیه می شود. نوشیدن آب از تکثیر باکتری عامل و پیشرفت عفونت جلوگیری می شود. مصرف آب یا دمنوش های گیاهی برای تقویت بهبودی بسیار مفید است. از سوی دیگر، از آن جایی که قهوه، جای، الکل و آب لیمو می توانند مثانه را تحریک کنند، مصرف آن ها باید محدود شود.
طب سنتی توصیههای مجربی برای تسکین سرفههای خشک به شما پیشنهاد میکند. با بکارگیری تکرار شونده یک یا دو مورد از این روشها این نوع سرفهها در کنار استفاده از دارو بهبود پیدا میکنند.
به گزارش ایرنا زندگی، سرفههای خشک معمولا سمج هستند. در بیشتر اوقات حتی با فروکش کردن علائم بیماری این سرفهها به قوت خود باقی میمانند و باعث آزار بیمار و اطرافیان او میشوند. طب سنتی توصیههای مجربی برای تسکین این نوع سرفهها به شما پیشنهاد میکند. با بکارگیری تکرار شونده یک یا دو مورد از این روشها این نوع سرفهها در کنار استفاده از دارو بهبود پیدا میکنند.
از زنجبیل غافل نشوید
سرفههای خشک به دلیل عفونتهای ویروسی و باکتریایی در بیمار بروز پیدا میکند. این سرفهها به خودی خود تسکین نمییابند و باید از رژیم غذایی ویژهای برای کاهش دادن آن ها پیروی کرد. زنجبیل و استفاده از دمنوش آن یکی از راهکارهای رفع این سرفه هاست. جالب است بدانید در اغلب شربتهای مخصوص درمان سرفه از این ریشه استفاده میشود. بهتر است از زنجبیل تازه استفاده کنید اما اگر آن را در دسترس نداشتید میتوانید از پودر آن برای تهیه دمنوش استفاده کنید. اگر نسبت به مصرف این ریشه حساسیت دارید و با مصرف آن دچار خارش در گلو میشوید لازم است آن را در مقادیر کم به میزان یک چهارم قاشق چای خوری در یک فنجان آب داغ بریزید و همراه با عسل میل کنید. برای دم کردن ریشه زنجبیل باید چند تکه تازه از آن را به مدت ده دقیقه در آب داغ و جوشیده قرار دهید و سپس همراه با عسل میل کنید. 3 بار در روز میتوانید از این دمنوش برای تسکین سرفههای خشک استفاده کنید.
دمنوش پونه و سیر را امتحان کنید
3 حبه سیر را پوست بگیرید و با یک فنجان آب سرد بجوشانید. پس از چند دقیقه مقداری پونه کوهی به آن اضافه کنید. این دمنوش به سرعت باعث کاهش سرفههای خشک میشود. میتوانید آن را همراه با کمی آب لیمو ترش و عسل میل کنید. پونه خاصیت ضد التهابی دارد و عفونتهای تنفسی را کاهش میدهد.
مصرف مکرر آب پیاز
خیلیها از مصرف پیاز خام پرهیز میکنند اما واقعیت این است که هیچ ماده غذایی به اندازه پیاز نمیتواند به سرعت باعث تسکین علائم سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی شود. اگر تا به حال آب پیاز مصرف نکردهاید یا به آن حساسیت دارید بهتر است سوپی سرشار از این ماده مغذی آماده کنید. در انواع خوراک، آش، سوپ پیاز فراوان بریزید. اگر از خوردن تکههای پیاز لذت نمیبرید حتما چند پیاز به طور کامل و خرد نشده به غذای در حال پخت اضافه کنید تا در انتها بتوانید به راحتی آن را از غذای تان جدا کنید. با پیروی 3 روزه این روش تاثیر شگفتانگیز آن را در درمان سرفههای تان خواهید دید.
معجون شیر و عسل و زردچوبه
به شیر در حال جوشیده شدن مقدار کمی زردچوبه اضافه کنید. این یک روش آسان اما قدیمی برای رفع سرفه است. وقتی این معجون کمی ولرم شد آن را به همراه یک قاشق عسل میل کنید. نوشیدن این معجون قبل از غذا باعث کاهش اشتها میشود و مصرف آن پیش از خواب به درمان بیخوابی و سرفههای خشک در خواب کمک میکند.
گلاب استنشاق کنید
در طب سنتی توصیه به مصرف روزانه چند قطره گلاب شده است. گلاب افسردگی را از بین میبرد و بوییدن آن میتواند باعث تسکین علائم بیماری های تنفسی شود. گلاب یک عصاره ضد التهاب است و استفاده چند قطره از نوع خالص آن در دمنوشها میتواند باعث کاهش علائم سرماخوردگی و سرفههای خشک شود.